De Buurtcamping

Het Oosterpark wordt van 16 t/m 18 augustus omgedoopt tot buurtcamping! Tijdens een ontspannen vakantie in eigen park krijgen gezinnen uit Amsterdam Oost de kans om hun buren, verhalen, cultuur en culinaire kunsten beter te leren kennen. Buurtbewoners geven de camping samen vorm.

Op de camping
Iedereen is op een camping gemoedelijk samen, ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs)overtuiging. Met een wc-rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit... We groeten elkaar, praten wat over koetjes en kalfjes en helpen de ander. Door de pomp uit te lenen voor het luchtbed of met tips voor een leuk uitje in de buurt. Voor de nodige voorzieningen zoals toilet en douche wordt gezorgd, maar het is aan de kampeerders zelf om te bedenken en organiseren wat er op de camping allemaal gebeurt.

Vakantie in eigen park
Het Oosterpark biedt al alles wat je op een camping verwacht: tennisbanen, een voetbalveld, een podium met live muziek, jeu de boules en een peuterbad. Maar het is per slot van rekening vakantie, dus niets moet en alles mag. Als jij liever gaat luieren voor je tent, dan mag dat ook. Net als Asterix en Obelix, sluiten we de camping feestelijk af met een grote gezamenlijke maaltijd rond het kampvuur, waar je gezellig bij kunt aanschuiven.

Voor een fijnere buurt
De Buurtcamping wordt voor en door inwoners van Oost georganiseerd. Vrijwilligers verdienen Makkies, het lokale ruil- en beloningsmiddel uit Oost. Bovendien krijgen ze voorrang op een kampeerplek. Verder wordt samengewerkt met verschillende organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt. Peerby.com, voor het lenen van spullen van mensen uit je buurt. Voor je Buurt, crowdfunding en -sourcingplatform voor buurtinitiatieven. En Makkie, een ruil- en beloningsmiddel in Amsterdam Oost. Stichting Doen en stadsdeel Oost dragen financieel bij.

 Happy camping!